LEES ONDERSTAANDE GOED DOOR VOORDAT JE KAARTEN KOOPT!!

Je wilt een bezoek aan ons brengen. Je bent van harte welkom! Je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Hoe je dit doet met een negatieve testuitslag, lees je hieronder in 4 stappen:

Stap 1, Koop bij ons een ticket

Onderaan deze pagina staat een grote knop waar je op kunt klikken om kaarten te kopen. De overheid stelt: reserveren verplicht. Een ticket geldt als een reservering. LET OP! Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis maar je moet wel de kaarten in de shop mee bestellen. Een ticket geldt als een reservering!

Stap 2, Regel een Coronatoegangsbewijs

DOWNLOAD DE CORONACHECK APP OF GA NAAR Coronacheck.nl

 • Download de CoronaCheck-app. CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
 • Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.
 • Heeft u geen computer, smartphone of tablet om een coronabewijs te maken? Dan kunt u vanaf 1 juli contact opnemen met de zorgverlener van wie u de prik kreeg. Dit kan bijvoorbeeld de GGD, de huisarts of het ziekenhuis zijn. Zij kunnen dan voor u een papieren coronabewijs aanmaken

STAP 3, Upload uw coronatoegangsbewijs in de corona check-app

Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:

Upload testbewijs

 • Maak een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 40 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 • Laat u testen op het coronavirus. U krijgt binnen 1 uur de uitslag.
 • Test u positief op corona? Dan kunt u niet naar het evenement en gaat u in quarantaine.
 • Bent u negatief getest? Vul uw ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl.

Upload vaccinatiebewijs

 • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.
 • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
 • Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven), GGD of het ziekenhuis. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

LET OP, 1 keer vaccineren (behalve Janssen vaccin) is niet volledig gevaccineerd. U zult dus alsnog een test moeten doen.

Heeft u geen toestemming gegeven om uw gegevens te registreren bij het RIVM? Dan kunt u dit alsnog doen door contact op te nemen met de persoon die u geprikt heeft. Dit kan de huisarts, GGD of zorginstelling zijn. Met uw toestemming kunnen zij de vaccinatiegegevens alsnog delen met het RIVM.
Bent u geprikt door de huisarts en heeft u uw prik niet laten registreren bij het RIVM? Dan kan de huisarts vanaf 1 juli een coronabewijs voor u maken. Dit kunt u vanaf 1 juli aan uw huisarts vragen.

Upload herstelbewijs

Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs af. Bij een positieve corona-sneltest van de GGD niet.

 • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl
 • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
 • De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

Heeft u corona gehad maar zich toen niet door de GGD laten testen?

 • Met 1 coronaprik bent u dan volledig gevaccineerd. Upload daarna het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app.
 • Heeft u nog geen coronaprik gehad? Laat u dan testen. Maak een testafspraak en upload een negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app. Bij een positieve testuitslag kunt u niet naar een evenement en gaat u in quarantaine.

De uitslag van een serologische coronatest is niet bruikbaar als herstelbewijs in de CoronaCheck-app.

Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Zij hoeven dus niet getest te worden. Zij moeten wel een kaartje hebben voor het evenement.

Stap 4, Laat de QR code scannen bij de ingang

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

Met de QR-code van het coronatoegangsbewijs ziet de persoon die uw code scant alleen uw:

 • voorletters van uw naam; en
 • geboortedatum.

De CoronaCheck-app laat niet zien of u getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. De persoon die de QR-code scant, ziet alleen een groen scherm.

Coronaklachten?
Heeft u ondanks een geldig coronatoegangsbewijs toch klachten die passen bij het coronavirus. Kom dan niet naar de activiteit en laat u testen bij de GGD.

STAP 5, Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje

Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag u naar binnen.

Meer informatie

 • Bezoekers kunnen voor vragen over het testen en de testuitslag terecht op www.testenvoortoegang.nl of bellen naar 088-7674010 (maandag t/m zondag 08:00 tot 20:00 uur)
 • Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl